Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaal behandeling

Wortelkanaalbehandeling

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling, is een behandeling, die moet worden uitgevoerd, als er in het wortelkanaal of in het kaakbot rondom de wortelpunt van een tand of een kies een ontsteking is, of een ontsteking dreigt te ontstaan. Een wortelkanaalbehandeling is voor veel mensen vaak eng, echter is dit helemaal niet nodig. Voor de patiënt zal de ervaring niet veel anders zijn dan bijvoorbeeld het maken van een vulling.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

De tandarts boort eerst een gaatje in de tand of kies, zodat hij/zij bij de zenuwkamer met de wortelkanalen. De wortelkanalen moeten allemaal met kleine vijltjes schoongemaakt worden, precies tot het einde van de wortel. Tijdens de behandeling moeten de wortelkanalen gespoeld worden met een chlooroplossing. Als alle kanalen schoon zijn, moeten de kanalen worden gevuld met een soort staafjes. Deze moeten er voor zorgen, dat bacteriën niet meer door de wortels kunnen dringen. Tenslotte moet de tand of kies nog gevuld worden. Soms is de tand of kies door het tandbederf, maar ook door de behandeling, zodanig verzwakt, dat er een kroon gemaakt moet worden. Op die manier kan de tand of kies nog heel lang mee. Vaak wordt deze behandeling in twee sessies gedaan. De tandarts doet dit om er zeker van te zijn dat de behandeling succesvol is voordat er weer een definitieve vulling op wordt geplaatst. Hierna kan de tand geen pijnprikkels meer geven omdat er geen zenuw meer in zit.

Wortelkanaalbehandeling onder narcose

Voor patiënten met extreme angst voor de tandarts en specifiek de wortelkanaalbehandeling kan de behandeling onder narcose. U wordt dan buiten bewustzijn gebracht zodat de behandeling gedaan kan worden zonder dat u er erg in heeft. Dit kan een oplossing zijn voor patiënten die al lang tegen een wortelkanaalbehandeling aanhikken.

Maak een afspraak bij 1 van de vestigingen van Mydent om erachter te komen wat voor u de beste oplossing is.

Direct inschrijven