Orthodontie

orthodontie

Orthodontie

Wat is orthodontie?

Binnen de tandheelkunde valt de specialisme orthodontie. De orthodontie houdt zich bezig met het verbeteren en in stand houden van de optimale stand van de tanden. Hierbij kan er gedacht worden aan esthetiek, maar ook aan functie. Bij Mondzorg Centrum Utrecht hebben wij een een sterk team voor u klaar staan.

Waarom een beugel?

Niet alleen is een recht gebit voor velen mooier , maar kan het soms ook van essentieel belang zijn om een beugel te nemen. Zo kunt u denken aan het feit dat scheve tanden soms veel lastiger schoon te maken zijn. Wanneer u uw tanden niet goed kan schoonmaken, zult u ook veel sneller gaatjes en tandvleesontstekingen krijgen.

Klachten zonder beugel

Wanneer uw tanden niet op de juiste manier op elkaar sluiten, zoals bij een verkeerde beet, kunnen er klachten ontstaan. Een beugelbehandeling zou bijvoorbeeld deze klachten kunnen verhelpen. Sommige mensen hebben ook last van slijtage door scheve tanden/beet. Men kan namelijk knarsen of klemmen, waardoor er schade ontstaan de tanden. Ook bij kinderen of ouderen die regelmatig in de aandacht staan kunnen scheve tanden een beperking vormen. Het rechtzetten van de tanden draagt vaak ook bij aan een gezonde dosis zelfvertrouwen.

Spraakproblemen

Wat ook zeker mogelijk is, is het hebben van spraakproblemen. Ook hierbij kan een beugelbehandeling (eventueel samen met een behandeling bij de logopedist) dit probleem oplossen. Heeft u een beugel nodig om bijvoorbeeld 1 van bovenstaande redenen? Dan is het belangrijk u te laten adviseren door een specialist. Onze logopedist heeft zo al meerdere kinderen van hun spraakproblemen weten af te helpen.

Afspraak beugelbehandeling

Wanneer u een afspraak krijgt, zal er gekeken worden naar hoe de huidige stand van zaken zijn en waar u uiteindelijk wilt zijn aan het einde van de rit. Soms is er 1 duidelijke weg, soms zijn er meerdere wegen. Samen met uw behandelaar kunt u besluiten welke weg u het meest aanspreekt en meteen beginnen aan uw route naar een mooie glimlach! Wij maken gebruik van verschillende technieken. Zo is er altijd een techniek die het beste bij uw situatie past.

Maak een afspraak bij 1 van de vestigingen van Mydent om erachter te komen wat voor u de beste oplossing is.

Direct inschrijven