Kaakchirurgie

Kaakchirurgie

Kaakchirurgie

De kaakchirurg van Mydent is gespecialiseerd in het gebied rond de mond en de kaak. Veel mensen denken dat de kaakchirurg alleen verstandskiezen verwijdert, maar er zijn vele andere behandelingen die de kaakchirurg uit kan voeren om pijn rondom de mond en de kaak te verhelpen. De specialist heeft de meest recente kennis op het gebied van kaakchirurgie tot zijn beschikking. Zo bent u verzekerd van een snelle, maar vooral pijnloze behandeling bij onze kaakchirurg.

Een bezoek aan de kaakchirurg

Het hoofd en halsgebied is het domein van de kaakchirurg. Heeft u last van uw mond, kaak of zelfs gezicht dan kan de kaakchirurg u daarmee helpen. Uw tandarts, orthodontist of huisarts kan degene zijn die u doorverwijst naar de kaakchirurg. Vervolgens kan onze specialist u ondere andere voorzien van een wortelkanaalbehandeling, wortelpuntbehandeling of het verwijderen van een verstandskies.

Ook behandelingen die hierop volgen zoals het plaatsen van een tandimplantaat kan worden uitgevoerd door de kaakchirurg. Belangrijk is dat de kaakchirurg zijn behandeling onder narcose kan uitvoeren, waardoor u geen pijn zult ervaren door de behandeling. U wordt dus pijnloos verholpen van uw problemen rondom de mond en kaak. Prijzen van behandelingen verschillen bij de kaakchirurg.

Behandelingen bij de kaakchirurg

Behandelingen die de kaakchirurg uitvoert:

 • Diagnostisch onderzoek
 • ‘Moeilijke’ verstandskiezen verwijderen, verwijderen van gebitselementen en wortelresten.
 • Wortelpuntbehandeling en wortelpuntoperatie
 • Implantaten inbrengen
 • Ontstekingen en cysten behandelen
 • Tandletsel door ongevallen verhelpen
 • Klachten van het kaakgewricht behandelen
 • Slijmvliesafwijkingen (aften, infecties) verhelpen
 • Speekselklieraandoeningen behandelen
 • Gezwellen in de mondholte verhelpen
 • Gezichtletsel behandelen
 • Kaakstand corrigeren (voorafgaand aan een beugel)
 • Gebitselementen vrijmaken i.v.m. een beugelbehandeling

Onze kaakchirurg is geschoold in de nieuwste kennis op het gebied van kaakchirurgie. Ook is onze specialist op de hoogte van recente ontwikkelingen en technieken op het gebied van kaakchirurgie.

De kaakchirurg, wat zijn de kosten?

In onze praktijk wordt een kaakchirurgische behandeling uitsluitend vergoed middels een tandartsverzekering. Dit komt doordat de behandeling valt onder een specialistische behandeling. U moet dus beschikken over een aanvullende tandartsverzekering.

Afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden en of u nog eigen tanden en kiezen heeft zal de verzekeraar de kosten van implantaten niet of slechts gedeeltelijk vergoeden. Het is noodzakelijk dat u zich goed laat informeren door uw verzekeraar of een kaakchirurgische behandeling binnen uw pakket zit en dus wordt vergoed.

Elke behandeling en elke patiënt zijn natuurlijk anders bij de kaakchirurg en dit houdt ook in dat de kosten zullen variëren per behandeling. De kaakchirurg zal tijdens een consult aangeven wat de kosten voor uw behandeling zullen zijn.

Bent u benieuwd naar een prijsindicatie van een behandeling neem dan contact op met onze praktijk. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over de tarieven van verschillende behandelingen.

Vragen betreft kaakchirurgie

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen betreft kaakchirurgie. Ook bekend als mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA). Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op met onze kliniek voor meer informatie.

Vergoeding van kosten?

Een behandeling van de kaakchirurg wordt uitsluitend vergoed via een aanvullende tandartsverzekering, dit komt doordat het een specialistische behandeling is. Informeer bij uw verzekeraar of de kaakchirurg in uw pakket zit en dus wordt vergoed.

Pijn na een behandeling bij de kaakchirurg?

Wanneer u bij de kaakchirurg bent geweest, bijvoorbeeld voor het trekken van een verstandskies of een wortelkanaalbehandeling, kan het zijn dat u pijn ervaart aan uw kaak of in de mond. Pijn verschilt per patiënt en is moeilijk te voorspellen. Pijnstillers als paracetamol en ibuprofen kunnen hierbij een middel zijn om de pijn te verlichten. Houdt de pijn langer aan, neem dan contact op met onze praktijk en wij kunnen u verder helpen.

Verdovingen en de duur hiervan?

Om de behandelingen van patiënten zo gerieflijk mogelijk te laten verlopen worden verdovingen toegepast die na twee tot vier uur uitwerken. Het kan zijn dat een verdoofd gevoel aanhoudt in de mond, lippen of bij de tong na behandeling van de onderkaak. Indien dit verdovend gevoel na een paar dagen nog steeds wordt ervaren neem dan contact op met de praktijk.

Hoe lang na de behandeling kun je weer eten?

Tot zes uur na de behandeling kunt u geen voedsel consumeren. Probeer ook warme en zeer koude dranken te vermijden in de dagen na de behandeling. Alcohol en roken worden ten zeerste afgeraden na een behandeling bij de kaakchirurg.

Angst om naar de kaakchirurg te gaan?

Er zijn patiënten die angst hebben om een bezoek aan de kaakchirurg te plegen. Bij de tandarts in Utrecht MCU werkt een uitstekende kaakchirurg die gespecialiseerd is in angst behandelingen. Bij ons in de praktijk neemt de kaakchirurg er extra tijd voor om u gerust te stellen en kan ook medicatie voorschrijven om u hiermee te helpen. Deze medicatie wordt dan ingenomen voor het bezoek aan de kaakchirurg en zorgt voor een ontspannen gevoel tijdens de behandeling met verdoving.

Direct inschrijven