Implantaten

Implantaten

Implantaten

Wat zijn implantaten?

Tandarts implantaten worden al heel lang gebruikt als kunstwortel die de tandwortel vervangt. Het implantaat wordt als een schroef in de kaak aangebracht. Het implantaat dient dan als houvast voor een brug, kroon of een andere prothese.Implantaten worden gemaakt van titanium. Dit is een materiaal wat goed geaccepteerd wordt door het lichaam. Dit is belangrijk want een tandimplantaat is een permanente vervanging van een tandwortel en wordt dan ook stevig in het kaakbeen geschroefd.

Implantaten worden al duizenden jaren gebruikt. In China werd ver voor Christus al gebruik gemaakt van stukjes bamboe. De oude Egyptenaren en de Maya’s gebruikten handgeslepen ivoor of zelfs menselijke tanden. Tegenwoordig is de techniek zo verfijnt dat u met een gerust hart uw gebit kunt herstellen met implantaten.

Implantaat behandeling – hoe werkt het?

Het zetten van een implantaat gebeurt in 5 fases. Er is een intake fas, een behandelfase en een rustfase. Als alle fases zijn doorlopen is er nog een eindcontrole. Mondzorgcentrum Utrecht werkt volgens de wettelijke richtlijnen en stellen u als patiënt voorop in de behandeling.

Intake implantaat behandeling.

Allereerst zal er een plan gemaakt moeten worden voor de behandeling. Er zal een vooronderzoek gedaan worden naar de status van uw gebit en de kwaliteit (sterkte) van uw kaakbot. Ook kan het kaakbot niet te smal zijn. Er zal een röntgenfoto gemaakt worden om dit te controleren. Hiernaast zal er een gezondheidsvragenlijst ingevuld moeten worden. Ook wordt er gekeken naar de medicatie die u eventueel slikt. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en beschikken over gerenommeerde tandartsen/implantologen. Hierdoor kunnen wij bijna iedereen behandelen en levenslange garantie bieden op de behandeling.

Implantaten plaatsen

Uit het vooronderzoek komt een behandelplan voor het plaatsen van het implantaat. Het plaatsen van het implantaat is zo gebeurd. De voorbereiding is het meeste werk. Er wordt een kleine snee gemaakt in het tandvlees als de verdoving is ingewerkt. Vervolgens wordt er een gaatje op maat geboord in het kaakbot. Het implantaat wordt hier dan ingeschroefd. De maten van het implantaat kunnen verschillen. Dit heeft te maken met hoe uw gebit is opgebouwd. Na het plaatsen wordt er een genezingskapje op geplaatst.

Inhelen van het implantaat

De rustperiode is erg belangrijk is het proces. Het kaakbot moet namelijk goed om het implantaat heen groeien. Hoelang deze periode is kan per persoon verschillen. Dit heeft te maken met hoe snel uw bot groeit want dit verschilt per persoon. De gemiddelde rustperiode is 3 maanden. Wat ook een rol speelt is of het implantaat in de boven of onderkaak wordt geplaatst. De onderkaak heeft over het algemeen harder bot. Dit zorgt ervoor dat de implantaten sneller vastgegroeid zijn dan bij de bovenkaak.

Tijdens de rustperiode krijgt u een tijdelijke vervanging. Denk hierbij aan een tijdelijke kroon of brug. Zo hoeft u niet 3 maanden of langer zonder tanden rond te lopen. Wel is het belangrijk dat tijdens het helingsproces er rustig aan wordt gedaan met het gebit.

Plaatsen van een prothese

Als het implantaat goed ingegroeid is moet de prothese geplaatst worden. Dit kan een kroon, brug of een gedeeltelijk/heel kunstgebit zijn. Het tijdelijke opzetstuk en het genezingskapje worden dan verwijderd en de prothese wordt op het implantaat geplaatst. Voor een enkel tandimplantaat kan dit vaak met 1 behandeling. Voor een overkappingsprothese moeten er meerdere behandelingen plaatsvinden.

Nacontrole

Als het implantaat succesvol geplaatst is zal er na verloop van tijd een controle plaatsvinden. Dit gebeurt meestal een half jaar tot een jaar na de behandeling. Tijdens de controle zal er weer een röntgenfoto worden gemaakt om het implantaat te controleren. Ook wordt het functioneren getest en er wordt gekeken of de hygiëne van de mond niet heeft geleden onder de behandeling.

Kosten en vergoeding van implantaten

De kosten van een implantaat kunnen verschillen. Het hangt van de kwaliteit af van het implantaat en ook de behandelde arts speelt een rol. Mondzorg Centrum Utrecht heeft voor elke kwaliteit een scherpe prijs. Zo kunt u al een implantaat laten zetten vanaf 899,- euro. Dit is een erg concurrerende prijs in Nederland. Het verschil ten opzichte van andere implantaat aanbieders is dat wij levenslange garantie kunnen bieden. Ook werken we alleen met Europees goedgekeurde materialen.

Verder hebben wij voor elke soort kwaliteit erg scherpe prijzen. Mondzorg Centrum Utrecht is onderdeel van het concept implantaten offerte. U kunt hier meerdere offertes opvragen zodat u altijd de scherpste prijs krijgt voor de kwaliteit die bij u past.

Voor een actueel overzicht de vergoeding voor implantaten kunt u hier kijken. U krijgt dan een overzicht van alle zorgverzekeraars en hun pakketten.

Maak een afspraak bij 1 van de vestigingen van Mydent om erachter te komen wat voor u de beste oplossing is.

Direct inschrijven