Facings

Facings | MyDent

Facings

Waarom facings?

Facings worden toegepast om individuele tanden te behandelen om deze te repareren en er fraaier uit te laten zien. Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein en heeft een mooie witte tandkleur. De facing wordt op de tand geplakt en vervolgens kan de tandarts de vorm van de tand aanpassen. Hiermee kunnen spleetjes tussen tanden, maar ook afgebroken tanden gerepareerd worden.

Facings kunnen dus worden toegepast voor twee doeleinden:

  • Repareren van beschadigde tanden
  • De tand een natuurlijke witte kleur geven

Wanneer een of meerdere tanden zijn afgebroken of de tanden staan niet helemaal mooi op een rij zijn Facings een zeer goede oplossing. Van composiet of porselein wordt een nieuwe laag over uw tanden gemaakt die de tandarts in de juiste vorm zal slijpen. De kleur van de Facings kunt u met uw tandarts bespreken zodat deze aansluiten bij de rest van het gebit. Het doel van Facings kan ook zijn om juist de kleur van het gebit witter te maken.

Soorten facings

Facings worden gemaakt van composiet of van porselein. Bij een Facing gemaakt van composiet hoeft de tandarts minder aan uw tand te slijpen en is het resultaat beter voorspelbaar. Een Facing gemaakt van porselein wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt en is beter bestand tegen aanslag op de tanden. Een porseleinen Facing is ook wat dikker dan een van composiet.

De behandeling bij een facing van composiet

U kiest in overleg met de tandarts de kleur van uw nieuwe Facing. Het effect wat dit zal brengen kan de tandarts u meteen laten zien. Vervolgens slijpt de tandarts een dun laagje van uw tand af om ruimte te maken voor de Facing.

Voordat de Facing aan uw tand wordt vastgeplakt, wordt de tand behandeld met een zuur. Ook wordt er een hechtlaag aangebracht en vervolgens de nog zachte composiet.

Nadat het composiet op de tand is aangebracht, boetseert de tandarts de Facing globaal in de juiste vorm. Met een speciaal blauw licht wordt het composiet hard gemaakt en ten slotte wordt de tand in de gewenste vorm geslepen en gepolijst.

Wanneer de Facing klaar is kunt u deze meteen bekijken en kunt u eventueel de tandarts nog aanpassingen laten doen.

De behandeling bij een facing van porselein

U kiest in overleg met de tandarts de kleur van uw nieuwe Facing tijdens uw eerste afspraak. U kiest deze uit een aantal kleurenstalen. Deze wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium gefabriceerd.

Bij de tweede afspraak wordt een deel van de tand weggeslepen en vaak ook een deel van het glazuur. Dit moet omdat de Facing van porselein dikker is dan een van composiet.

Vervolgens wordt de tand in kwestie behandelt met een zuur en wordt er een hechtlaag aangebracht.

Ten slotte wordt de porseleinen Facing aangebracht. Deze kan niet meer aangepast worden.

Maak een afspraak bij 1 van de vestigingen van Mydent om erachter te komen wat voor u de beste oplossing is.

Direct inschrijven