Diasteem Sluiten

Facings

Diasteem Sluiten

Wat is een diasteem?

Een diasteem is extra ruimte tussen twee of meer tanden in het gebit. Een diasteem zit bij de meeste mensen tussen de twee voortanden in de bovenkaak. Een diasteem kan gekomen zijn door het wisselen van de melktanden, maar er zijn ook andere redenen.

Wanneer verschillende tanden verschillende grootten hebben kan een diasteem ontstaan. Ook wanneer andere tanden in het gebit scheef staan kan dat weer op andere plekken een diasteem vormen.


Diasteem sluiten

Spleetjes tussen uw tanden verhelpen

Afhankelijk van de oorzaak van het spleetje tussen uw tanden oftewel diasteem zal er een behandelplan opgesteld worden. Deze zal de tandarts met u bespreken.

De mogelijkheden bij MyDent:

  • Een orthodontische behandeling. Gebruikmakend van Invisalign kunnen tanden in het gebit verplaatst worden om zo het diasteem te sluiten.
  • Gebruik maken van Facings. Met een Facing van composiet of porselein kan de vorm van de tand worden aangepast en zal het diasteem verdwijnen.
  • Er kan een kroon of brug geplaatst worden in het gebit. Tijdens het plaatsen van de kroon of brug wordt meteen rekening gehouden met het diasteem en deze zal na de behandeling verdwenen zijn.
  • Vervanging van tanden. Met het plaatsen van een implantaat om de gehele tand te vervangen zal na deze behandeling het diasteem verdwenen zijn.

Een diasteem kan dus op vele manieren worden gesloten en verholpen worden. Zoals u bij bovenstaande behandelingen kunt zien is het heel goed mogelijk om andere behandelingen te combineren met het sluiten van een diasteem.

Maak een afspraak bij 1 van de vestigingen van Mydent om erachter te komen wat voor u de beste oplossing is.

Direct inschrijven